Omelett - lett - lett

Finnes det noe enklere og lettere enn omelett? Neppe. Omeletten er rask og lett å tilberede, den er mettende og lett å få i magen og gir store muligheter til variasjon. 

I tillegg er omeletten ganske så rimelig: To egg og to spiseskjeer vann og ellers det vi måtte ha for hånden i kjøleskapet som ønsket fyll. Omeletten ser stort på det og sier ja til det meste når det gjelder fyll – ost, skinke, spekemat, røkt fisk, reker, stekt sopp, poteter og smørdampet purre for å nevne noen muligheter.

Litt brød til, og det er duket for et fullverdig måltid når vi kommer sultne hjem fra skole eller jobb, og ikke vil bruke allverden av tid på å lage middag, men ønsker å ta den på sparket, for å si det på den måten.

Det hele trenger ikke ta mer enn ti minutters tid og da uten at vi trenger forhaste oss, vi minner om amerikaneren Howard Helmer som satte en fantastiske omelettrekord. 14. juli 1978 greide han å steke hele 217 omeletter på 30 minutter. Og det tilsvarer ifølge dem som har regnet på det, 8,5 sekunder per omelett. For ordens skyld, Guinness Rekordbok medgir at godeste Helmer brukte flere stekepanner samtidig. Men likevel.

Skulle en enslig omelett bli i snaueste laget, kan en raus eggepanne være tingen. Og da med de samme muligheter til å variere i ønsket fyll og tilbehør etter å ha startet med å vispe sammen 4-6 egg og like mange spiseskjeer med vann. Rester eller nyinnkjøpt spiller ingen rolle – eggene binder det hele sammen til et velsmakende og rimelig måltid. Så vel bekomme!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.