Enkelt med kyllinglår til hverdags

Tiden løper så altfor fort for en noen og enhver, og kanskje for barneforeldre i sær. Det er i alle fall slik det føles når barna etterlyser middagen i det samme de trår over dørstokken hjemme etter endt dag i barnehage eller skole. Da er det godt å kunne trylle fram noen raske kyllingmiddager på 1-2-3.

Ingenting er mer prisverdig enn barn med god matlyst etter en aktiv dag i barnehagen eller på skolen. Frisk luft og fri lek skjerper appetitten. Likevel er det lett å bli litt stresset når barna spør om det snart er mat straks yttertøyet er hengt opp og de kommer byksende inn på kjøkkenet til mor eller far. Tross alt er arbeidsdagen akkurat over for de voksne også. 

- Det er da jeg tyr til de ferdiggrillede kyllinglårene som i utgangspunktet er serveringsklare, tipser småbarnsmor og matrådgiver Marit Løvbrøtte i MatPrat. Tidspresset til tross, er det viktig at barna får sunn og næringsrik middag. 

Kyllinglår i stykk eller fra økonomipose

Kyllinglårene kjøpes enten varme i stykk fra butikkgrillen eller i form av en økonomipose med flere lår.

- Når vi ikke er så mange til middag foretrekker jeg å kjøpe akkurat så mange lår som vi trenger fra butikkgrillen. Fordelen med disse er at de er varme og jeg trenger kun å lage tilbehøret. Da får jeg bedre tid sammen med barna etterpå, forteller Løvbrøtte. På dager hvor hele familien er samlet til det varme måltidet er økonomiposen å foretrekke. Rundt et kvarter i varm stekeovn er det lårene trenger for å bli gjennomvarme. Trikset er å dele lårene i to for å korte tiden.

Først gulrot - så kylling

Barn er ikke alltid like flinke til å spise grønnsaker til middag, men matrådgiveren vet råd. 

- Skrell en gulrot, del den i stenger og la barna knaske gulrot mens middagen er i emning. Da er det ikke så nøye om de bare spiser på kyllingklubba ved middagsbordet. Noen ganger må en være litt lur for at barna skal få i seg variert kost, smiler Marit Løvbrøtte.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.