Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Omelett toast
En omelett toast som middagssandwich er den perfekte løsningen når du trenger en rask og mettende middag. Kombinasjonen av fluffy egg, saftig skinke, friske tomater, sprø salat og en kremet touch av majones gjør denne sandwichen perfekt for travle hverdager. For hverdagsmiddagen blir bedre med brød!
- 1 stk. egg
- 1 ss vann
- 1 ss smør
- 2 skive grovt brød
- 2 skive hvitost
- 0.5 stk. tomat
- 1 blad hodesalat
- 2 skive kokt skinke
- 1 ss majones
Tirsdag
Ovnsbakt torsk med linser
Det er ikke mye som skal til – fisk,litt olje eller smør, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!
- 2 dl grønne linser
- 0.5 stk. løk
- 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 2 ss olivenolje
- 2 stk. vårløk
- 8 stk. cherrytomat
- 0.5 dl hasselnøtter
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 dl bladpersille
- 800 g torskefilet
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk. sitron
Onsdag
Svinebiff med gresk linsesalat
Renskåret svinekjøtt i saftige biffer er deilig hverdagsmat. Gi dem et touch av Hellas,og server dem med denne smaksrike linsesalaten.
- 2 stk. laurbærblad
- 2 båt hvitløk
- 400 g grønne linser
- 4 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 2.5 dl valnøttkjerner
- 4 ss balsamicoeddik
- 2 ss honning
- 2 båt hvitløk
- 1 ss sennep
- 1 ss tørket oregano
- 0.5 stk. sitron
- 4 ss olivenolje
- 2 ss bladpersille
- 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss olivenolje
Torsdag
Vegetarisk thaigryte
En vegetargryte med deilige asiatiske smaker! Rød curry, kokosmelk og lime vekker smaksløkene. Linser, kikerter og gresskar gjør gryten mettende og god!
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 4 ss rød curry paste
- 2 boks kokosmelk
- 400 g hermetiske cherrytomater
- 400 g gresskar
- 300 g jasminris
- 2 boks grønne linser (ferdig kokt)
- 1 boks hermetiske kikerter
- 1 stk. grønn paprika
- 4 stk. vårløk
- 1 ss sukker
- 1 stk. lime
- 1 ss soyasaus
Fredag
Pasta Bolognese
Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta. Lag gjerne pastaen selv også, da blir den enda et hakk bedre!
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 1 stk. gulrot
- 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 600 g kjøttdeig
- 4 ss nøytral olje
- 2 boks hermetiske tomater
- 0.5 dl rødvin
- 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 stk. laurbærblad
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 500 g fersk tagliatelle
Lørdag
Reker med urtemajones
Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!
- 1.5 kg reker
- 1 dl majones
- 1 dl matyoghurt
- 1 båt hvitløk
- 4 ss frisk kruspersille
- 2 ss frisk estragon
- 3 ss frisk gressløk
- 4 skive surdeigsbrød
- 1 stk. lime
Søndag
Leirgrytebakte kyllinglår
Frem fra glemselen! På 70-tallet var mat i leirgryte spennende og eksotisk, nå er det skikkelig deilig retromat! Leirgryte er genialt. Når kyllinglårene får kose seg lenge med urter og grønnsaker i leirgryten blir de fantastisk møre og saftige, og alle smaker får utvikle seg.
- 6 stk. kyllinglår naturell
- 1 pose sjalottløk
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. hvitløk
- 2 stilk frisk timian
- 2 stilk frisk rosmarin
- 1 stk. laurbærblad
- 1 stk. rød chili
- 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 1 dl hvitvin
Dessert
Solskinnsboller
Solskinnsboller er gjærbakst som passer til alle anledninger. Bollene har en aromatisk smak av kanel og vaniljekrem.
- 8 stk. eggeplomme
- 1 dl sukker
- 2 stk. vaniljestang
- 8 dl melk
- 2 ss maisenna
- 150 g smør
- 1 kg hvetemel
- 2 dl sukker
- 2 ts malt kardemomme
- 5 dl melk
- 1 pk gjær
- 100 g smør
- 2 dl brunt sukker
- 1 ss malt kanel
- 1 stk. egg
Restetips
Arme riddere
Disk opp med frokosten til familien. Arme riddere er et godt alternativ, enten du ønsker å spise det til frokost eller som en hverdagsdessert. En enkel og smakfull måte få brukt opp brødrestene dine på.
- 2 stk. egg
- 2 ss sukker
- 2 dl melk
- 0.5 ts malt kardemomme
- 1 ts malt kanel
- 6 skive loff
- 1 ss smør
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Sunn middag til helgen
Middag med rene råvarer
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







