Fem-retter grillmeny

Vi har satt sammen en meny med fem retter som du kan tilberede på grillen. Dette er for ekte grillentusiaster.

Scampispyd

Tomatterte

Fajitas med grillet mango og avokado

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh

Dessertspyd på grillen

 

Tabbouleh

Tabbouleh har sin opprinnelse fra Midt-Østen og lages av bulgur. I Midt-Østen serveres tabbouleh tradisjonelt til Mezze, tapas på arabisk.

Vinanbefaling

  • Til Scampispyd passer en musserende hvitvin med god fruktighet, som Cremant de Bourgogne, Cremant de Alsace, Cava, Prosecco eller Valdobbiadene.
  • Tomatterte: Her vil det gjøre seg godt med en vin fra Verdicchio fra Marche.
  • Til fajitas passer det med noe lett, friskt og fruktig rødvin. For eksempel en rødvin fra Rhône, Piemonte, Beaujolais eller Pinot Noir fra New Zealand.
  • Øl og ølmarinert kakunfilet hører sammen, og gjerne det ølet du har brukt å marinere kalkunfileten i, som for eksempel en konsentrert lagerøl, IPA eller Saison. Ønsker du vin, passer samme rødvin som til fajitas’en.
  • Dessertspyd fortjener en dessertvin som er lett og perlende med god sødme og friskhet, som Mascato d’Asti fra Italia.

 

Alkoholfritt

  • Til scampispyd passer eplemostene Summerred eller Gravenstein.
  • Den samme eplemosten passer til tomatterten som til scampispydene.
  • Fajitas og alkoholfritt øl går godt sammen.
  • Det gjør også ølmarinert kalkunfilet.
  • Til dessertspydet passer det aller best med kaffe.

 

Fajitas betyr små kjøttbiter på meksikansk og er en klassisk tex-mex rett, som rett og slett er grillet kjøtt, servert som taco på en maistortilla (lefse). Det er vanligst å servere fajitas med løk og paprika.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.