Pannekaker på bål

Å lage mat ute er både sosialt og morsomt for hele familien. Det er ikke bare pølser som kan grilles over bål. Med litt fantasi og planlegging, kan nesten all mat tilberedes ute - til og med pannekaker!

Om bålet er rett utenfor huset eller hytta, langt inne i en skog eller på en høy fjelltopp er ikke så viktig. Det er stemningen og kosen som gjelder. Bålet varmer, og er koselig og samles rundt. Maten smaker ekstra godt ute i naturen. Dette er noe barna setter stor pris på.

Her får du noen gode ideer om hvordan du lett kan steke pannekaker på bål ute. Det viktigste for å få et godt resultat, er tørr ved og en panne med så langt skaft som mulig. Eller så kan skaftet skjøtes med en pinne og ståltråd. Bygg bålet slik at pannen kan plasseres over bålet.

Lag pannekakerøren hjemme og hell den over på melkekartong, termos eller en flaske. Pass på at flasken er tett. Det er dumt å få pannekakerøre i sekken! Bruk flytende margarin når du steker pannekakene, så setter de seg ikke fast i pannen. Er du litt dreven er det alltid gøy å snu pannekaken i luften, men du kan også bruke en stekespade av tre for å snu pannekaken. Pannekakene kan for eksempel fylles med ost og skinke eller syltetøy. Husk å ta med papir og våtservietter. Det er godt å tørke hendene etterpå.

God tur!

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.