Pannekake-mangfold

Pannekaker smaker like godt til middag som til dessert, og kan varieres i det uendelige. Blir man lei av å steke én og én i stekepannen kan man enkelt og greit helle hele røren i langpannen og lage en ovnspannekake.

Ved å gå ut i fra en grunnoppskrift på pannekaker kan man lage omtrent alle variantene av pannekaker. Husk likevel at jo flere egg som brukes i røren, desto mer melk kan man tilsette, fordi eggene binder røren. Da får man en tynn pannekakerøre som gir tynne og fine pannekaker som passer utmerket til dessert.

Grove pannekaker smaker også godt. Enten kan man erstatte halve melmengden med fint, sammalt hvetemel eller man kan erstatte hele melmengden med grovbakstmel.

 

Pannekaker til middag

Superraske fylte pannekaker

Ertesuppe og pannekaker serveres ofte sammen til middag, men like vanlig er det å servere pannekakene som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på. Særlig blant barn er dette en klassiker.

I den kalde årstiden smaker det spesiel godt med stekt flesk til – enten inni sammenrullede pannekaker eller laget som en ovnspannekake hvor det stekte flesket er tilsatt i røren. Pannekaker med kjøttfyll er en mettende og god middag. Grønnsaker sammen med pannekaker er en lett og god kombinasjon, for eksempel pannekaker med wokkede grønnsaker eller most spinat tilsatt i pannekakerøren. Soppelskere setter gjerne pris på en sammenrullet pannekake med en aromatisk soppstuing inni.

 

Dessertpannekaker

Pannekaker med bær

Lune pannekaker kan enkelt og greit serveres med is eller pisket krem. Ved å drysse litt salte peanøtter over isen, får du en smakfull overraskelse. På samme måte som vafler kan man gjerne servere pannekaker med rømme og syltetøy til. Med bær åpner det seg mange muligheter; pannekaker med rørte bær, ovnspannekake med kirsebærplommer eller blåbær, og pannekake-lagkake med bær mellom lagene er bare noen av mulighetene.

Den aller flotteste måten å servere dessertpannekaker på må vel være å flambere dem. Det vil si at man heller en saus med brennevin over pannekakene mens de ligger i en panne, og tenner på sausen. På fransk kalles disse pannekakene Crêpes Suzette (uttales: krepp susett).

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.