På gamle og nye måter

Ikke et vondt ord om biff med bearnaise. 70-tallsklassikeren står seg fortsatt, og har kanskje til og med fått retrostatus. Men biff kan være så mye mer også...

Nordmenn henter stadig oftere inspirasjon fra andre matkulturer. Amerikanerne kan biff, og fra USA har vi for eksempel fått surf 'n turf-bølgen. For bare få år siden var tanken på å blande sjømat og kjøtt fremmed for mange nordmenn, men den som først har smakt biff med scampi, vet at kombinasjonen fungerer.

Fra USA kommer også det kreolske kjøkkenet. Med hovedsete i New Orleans, har kreolsk matlaging sterke røtter i franske og spanske mattradisjoner, men også afrikanske og indianske tradisjoner har satt sitt preg. Du finner oppskrifter på både biff med scampi og kreolsk biff under.

I tillegg kan du prøve deg på andre biffoppskrifter med storfekjøtt, både klassiske og nye varianter. Biff på vinkokte poteter, Châteaubriand, innbakt biff, biff i form, biff med brie og biff med baktanke…

Sverger du fortsatt til den gode gamle Bernaisesausen, og tar skrittet videre fra posesausen, finner du oppskriften i høyremargen. Husk at Bearnaisesaus er en av de vanskeligste sausene å lage. Det viktigste for å få en vellykket saus er at temperaturen ikke blir for høy, så pass varmen godt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.