Kle biffen i ny drakt

Biff må ikke serveres som store kjøttstykker med poteter eller ris, selv om det er det de fleste av oss forbinder med en skikkelig biffmiddag.

Selv ihuga biffelskere ønsker seg kanskje av og til nye variasjoner over biffkjøttet. Og det er jo ingen grunn til å la være å gå nye veier, også med biffen. Biffkjøtt egner seg nemlig godt i en rekke ulike retter, for eksempel i paier, supper og wokretter.

Tynne skiver eller strimler av biffkjøtt egner seg også utmerket i salater, som da blir både litt mer mettende og mye mer interessante.

Festgryte med mørkt øl.

Med skikkelig mørt kjøtt kan du dessuten lage nydelige, varmende gryteretter med relativt kort koketid. Er det for eksempel lenge siden du har laget Biff Stroganoff? Og i så tilfelle: Hvorfor det?

Prøv også å sette mer eksotiske smaker til biffkjøttet. Red Curry Beef har thailandske aromaer av kokosmelk og sitrongress, og meksikanske fajitas kan like gjerne lages med biffstrimler som med kjøttdeig. Kanskje helst med biffstrimler, egentlig.

Biffwrap med guacamole og grillet paprika.

Japanerne synes kjøtt skal serveres i små, delikate stykker, ikke som store amerikanske biffer. Prøv for eksempel Teriyakibiff, japansk biffsuppe eller retten Niku Jaga, der tynne skiver eller strimler av biff er hovedingrediensen.

Kle biffen i ny drakt og kos deg med noe helt nytt!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.