Vaffelfest på melkerest

Melk og yoghurt som er i ferd med å gå ut på dato behøver ikke slås ut i vasken, men kan bli del av ei god vaffelrøre. Vafler med mange gode rester blir som regel ekstra gode, og kan i tillegg sies å være miljøvennlig matlaging fordi ressursene utnyttes i stedet for å gå til spille.

- Vafler er noe alle liker å spise, uansett alder. Det er alltid suksess med å servere vafler. Det er i alle fall min erfaring, sier Marit Løvbrøtte, matfaglig redaktør på matprat.no.

Rester av iskrem passer bra i vaffelrøre

I en vaffeloppskrift inngår de mest vanlige matvarene som vi alltid har tilgjengelig, som egg, melk og mel. Matredaktøren benytter gjerne anledningen til å få brukt opp halvspiste bokser med iskrem i tillegg til melk eller yoghurt som er i ferd med å gå ut på dato.

 -  Har du en boks med vaniljeis som begynner å bli tom og ikke er så fin å sette frem til kaffen lenger, kan du smelte isen og bruke den i vaffelrøre, opplyser Løvbrøtte. Fordi isen inneholder litt mer fett enn melk og er forholdsvis søt, kan man gjerne redusere litt på smørmengden og la være å tilsette sukker i røra. Det samme gjelder også dersom man bruker en rest med vaniljesaus.

Det er ikke bare vafler du kan lage for å få brukt opp melkerestene. Både lapper og sveler er god kaffemat som kan lages av fullt brukbare melkerester.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.