Spekemat er sommermat

Uansett om du skal tromme sammen en kjapp middag, lage turmat eller servere snacks til gjestene, er spekemat helt genialt i sommervarmen.

Spekemat finnes i et utall varianter, men felles for all spekemat er holdbarheten. Et fenalår kan henge under taket hele sommeren og smake like godt hver eneste dag, og det trenger absolutt ingen tilbereding. Kjøper du et helt fenalår eller spekeskinke, er du sikret snacks og lettvintmat hele sommeren. I tillegg gir ferdigskåret spekemat rom for endeløse variasjoner gjennom varme late dager.

Den tradisjonelle spekematmiddagen har salat, potetsalat, rømme og eggerøre som tilbehør. Norge er det eneste landet i verden som lager fenalår, mens spekeskinke er spesialiteten i flere middelhavsland. Og vi nordmenn har adoptert mange av de mer eksotiske måtene å spise spekeskinka på.

Oliven, fetaost og godt brød med aïoli er populært og godt tilbehør i sommervarmen. Spekeskinke er også deilig å snurre rundt frisk frukt, asparges eller biter av fersk parmesanost, som små tapasretter. Jordbær og spekeskinke er også en fantastisk kombinasjon.

Spekemat er ypperlig til salater. Enten som en ingrediens, eller som tilbehør til en enkel sommersalat. Som pålegg i tursekken er spekemat også helt suverent. Kjøttet trenger ingen tilberedning, og er klart til å spises - rett fra pakken.

Gjør det enkelt for deg selv og la kjøkkenet stå i fred. Gå heller ut og nyt sommeren.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant