Snart bursdag?

Statistisk sett er 1. april den datoen i året hvor det fødes flest barn her i landet. Det nærmer seg derfor datoen for Norges mest vanlige bursdag. Vi deler våre forslag til servering av både sultne småtroll og partystemte tenåringer.

Pølser av kylling og kalkun

Pølse og lompe er en klassiker når det gjelder bursdagsservering til både barn og ungdom. Serverer du pølser av kylling og kalkun kan hele skoleklassen spise den samme maten uavhengig religiøs overbevisning.

Oppdelte grønnsaker

Er du opptatt av at barna skal få i seg tilstrekkelig med grønnsaker, bør du forsøke å servere oppdelte grønnsaker med dip i følge med for eksempel grillede kyllinglår. Barn elsker å velge egne grønnsaker fra et stort fat, og spiser gjerne godt når de kan holde maten med hendene uten å bruke vanskelig bestikk.

Kjøttdeigretter for unge voksne

Tenåringer er små voksne, og vil gjerne ordne mye selv til sitt eget bursdags-party. Taco og hamburger pleier ofte å "gå rett hjem" hos denne aldersgruppen, men hvorfor ikke prøve en spennende Mexepai med tortillachips som en variasjon?

Kakefavoritter

I likhet med oss voksne har også barna sine favoritter hva kaker angår. Sjørøverskuter eller prinsesseslott er barnehagebarnas favoritter, mens muffins og tradisjonelle bløtkaker har sin plass uansett alder.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.