Romjulsmiddager

Etter mye tradisjonell julemat kan det smake godt med andre matretter, eller julematen servert med en vri. Skal du ha gjester i romjulen står du temmelig fritt til å velge hva du kan servere.


Foto:
 
matprat

Romjulsdagene kan være ganske så forskjellige. Noen dager er storfamilien samlet, andre dager inviterer vi gode venner til hyggelig lag – og enkelte dager er det godt å bare slappe av i armkroken til sin kjære og bare nyte god mat.

Lær å steke stek

Klassisk reinsdyrstek med rosenkål og bacon, sopp, rørte tyttebær og viltsaus.

Skal du lage varm middag til mange er stek et godt valg. Det å lage og servere en middag med stek er lite tidkrevende og overraskende enkelt å få til. Er du usikker på hvordan du steker en stek, hvordan du lager saus med jevning eller kanskje hvordan man bør varme opp steken, er det god hjelp å få i informasjonsfilmene fra MatPrat TV. På et drøyt minutt får du enkle og lettfattelige instruksjoner. Perfekt for deg som skal lage noe for aller første gang eller rett og slett har glemt hvordan man gjør det.

Hele fileter

Helstekt indrefilet av storfe servert med frisk asparges, surret aromasopp og løk og ovnsbakte poteter.

De hele filetene er det ypperste av det ypperste. Vil du servere noe som både smaker utrolig godt og som dessuten ser ekstra lekkert ut bør du prøve deg på Oksefilet Wellington. Denne retten er perfekt for deg som trives på kjøkkenet og som liker en utfordring. Her blir nemlig indrefilet av okse pakket inn i butterdeig og lekkert pyntet på utsiden. Kveldens “chef” får garantert mye skryt fra imponerte middagsgjester.

Lyst og lekkert

Med en helstekt kalkunfilet står du fritt til å velge tilbehør. Waldorfsalat er spesielt populært til kalkun i julehøytiden.

En stor kalkunfilet gir mange muligheter når det gjelder serveringen. Kalkun er svært anvendelig når det gjelder tilbehør i form av frukt eller grønnsaker, og også for sauser og ulike potetretter eller ris. Kalkunfilet kan også skjæres i skiver og stekes som biff. Kalkunbiff med gåselever er helt utrolig godt!

Smak fra naturen

Reinsdyrcarpaccio med sopp og bær er enkelt å lage, men ser utrolig imponerende ut.

Reinsdyrkjøtt er noe av det mest eksotiske vi har i det nordiske kjøkken, og er et supert utgangspunkt enten du vil lage en ekstravagant forrett eller uforglemmelig hovedrett. Reinsdyrkjøtt er eksklusivt og ikke noe som spises ofte. Start et flott måltid for fire med reinsdyrcarpaccio med sopp og bær, og måltidet vil gå inn i minneboken over uforglemmelige måltider! 

Elgkjøtt er også helt konge også når det gjelder smak. En avrundet viltsmak gjør at det er manges favoritt. Kjøttet er lett å kombinere med andre råvarer. Bruk gjerne krydder og råvarer fra elgens rike for å fremheve den gode smaken. Det kan være tyttebær, einebær, blåbær og bringebær eller sopp.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.