Reinsdyr i romjula

Reinsdyrkjøttet er urnorsk, men likevel eksklusivt fordi det er noe vi sjelden spiser. Vil du servere gjestene noe litt uvanlig eller by dem på en ekstra smaksopplevelse, er reinsdyrkjøtt et utmerket utgangspunkt.

Reinsdyrkjøtt er noe av det mest eksotiske vi har i det nordiske kjøkken, og er et supert utgangspunkt enten du vil lage en ekstravagant forrett eller uforglemmelig hovedrett. Start et flott måltid for fire med gravet reinsdyr med mandelpotetsalat eller reinsdyrcarpaccio, og måltidet vil gå inn i minneboken over uforglemmelige måltider!

Selv om reinsdyrkjøttet ikke akkurat er billig i innkjøp er det likevel drøyt. Det trengs ikke mer enn 200 gram per person, og da blir porsjonsprisen helt akseptabel. Den raskeste og mest uhøytidelige retten man kan lage med reinsdyr er finnbiff. Oppskriften på finnbiff er populær og blant matprat.no sine mest søkte oppskrifter. Er du på hytta eller ønsker noe som er veldig raskt og veldig godt, så er finnbiff svaret.

Reinsdyrstek er ypperlig når man skal ha gjester. Den kan enten stekes i ovn eller i gryte.

Reinsdyrbiff er et annet godt alternativ. Mest vanlig er flatbiff, men rundstek og mørbradbiff finnes også. Felles for dem alle er den gode mørheten.

Det mest eksklusive kjøttet fra reinsdyr er indre- og ytrefilet. Dette er ekstra mørt kjøtt som har en mild viltsmak og kort steketid. Her snakker vi middag for kjæresten eller dine aller beste venner. Kort sagt, når kun det beste er godt nok.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.