Nyttårsmiddag med eksotisk norsk reinsdyrkjøtt

Reinsdyrkjøtt er ren og naturlig luksus fra norske vidder. Mørt og godt reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur kan by på, og til nyttårsmiddagen skal vi selvsagt unne oss det aller beste. Godt reinsdyrkjøtt er tilgjengelig i butikkene, både som fileter og som stek.

 

Reinsdyrkjøttet med sin smak av norsk natur, og med godt tilbehør, kan gi mange spennende muligheter og kombinasjoner, som garantert gir store smaksopplevelser. Nyttårsaften er også kvelden for å ta vare på familie og gode venner, og tilberede spennende og god mat. Så kanskje reinsdyrfilet, eller en god reinsdyrstek blir ditt valg til nyttårsmiddagen i år?

Reinsdyrfilet er et råstoff som garantert gir store matopplevelser. Tilberedt med kjærlighet er suksessen garantert.

Sesong og tilgang

Ferskt reinsdyrkjøtt får du fra september til ut i mars måned. Fryst kjøtt er å få kjøpt hele året. De mest vanlige produktene er filet, stek og finnbiff.  Stek fra lår eller bog er som oftest å få kjøpt benfri og surret. Reinsdyrskav, eller finnbiff som mange liker å kalle det, er kjøtt skåret i tynne skiver og et godt utgangspunkt for raske retter.

Tradisjon og matglede

Reinsdyrkjøtt er selve "urkjøttet", produsert av naturen selv under de mest ekstreme forhold. I den samiske kulturen, og det samisk kostholdet, har reinsdyrkjøtt en sterk og naturlig plass, da reindrift er selve nerven i kulturen og næringsgrunnlaget. Bidos, en mektig og smakfull kraftsuppe, er selve nasjonalretten og festmaten.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.