Konfirmantens dag

Konfirmasjonsdagen er en av livets milepæler. La hovedpersonen være med på å bestemme tema og meny for konfirmasjonsdagen.

Vi har noen milepæler i livet, – hendelser som innebærer endring eller et markant skille mellom før og nå. Det er den dagen vi fødes, så klart. Den første skoledagen. Og den siste skoledagen. Den første jobben, det første kysset, den første seier og det første nederlaget. Og konfirmasjonsdagen. Dagen har nok ikke den samme betydningen som i “gamle dager” da den virkelig markerte skillet mellom barn og de voksnes verden, men for svært mange er det fortsatt slik at konfirmasjonen er den første gangen man er midtpunktet i et selskap og får taler, sanger og godord tilegnet seg. Det er for mange både skummelt og ubehagelig, men også veldig stas. Det er en dag de aller fleste kommer til å huske, og etter den dagen er man iallfall litt mer voksen.

Konfirmasjon er en av livets største festdager. Foto: tilbords

 

Som den selvfølgeligste ting i verden må hovedpersonen selv få være med og bestemme hvordan dagen skal markeres! Guttene vil vel kanskje ikke oppvise spesielt stor interesse for verken invitasjoner eller borddekking, men de aller fleste av både gutter og jenter vil iallfall bli glade for å bli spurt hva de ønsker å spise på denne dagen. Svarene vil variere fra gryterett til gåselever, og det gjelder å enes om en meny som konfirmanten liker, og som er overkommelig for den som skal lage maten. En tre-retters meny er absolutt overkommelig med litt god planlegging. Alt som kan gjøres i forkant er av det gode, og om forretten og desserten kan gjøres ferdig til servering og settes kaldt, slipper man iallfall den bekymringen og kan konsentrere seg om hovedretten.

Her har du et knippe forretter, hovedretter og desserter som kanskje kan friste konfirmanten.

Lykke til!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.