Klassisk julemat med personlighet

Sharingmenyer inviterer til spennende smakskombinasjoner på rause fat. Med det nye matkonseptet kan alle nyte bordets gleder, - det er bare å sende fatene rundt.


Foto:
 
MatPrat

Det beste med en sharingmeny, er at du slipper stresset med flere tallerkenretter, masse oppvask og tradisjonelle menynøkler. Sharing, eller deleretter, handler om overraskende tilbehør og gode smakskombinasjoner.  Det handler kort og godt om ekte matglede, hygge, ro rundt bordet, fellesskap og rause fat. Her er det verken lover eller regler, men mer å ta i bruk sin egen kreativitet til å komponere et spennende og sosialt måltid som gjelder. Det er også mulig å justere rettene etter hvilket julemodus du er i.    

Delemat

Det nye trendkonseptet Sharingmeny, eller dele-retter, innebærer at rettene serveres samtidig på store, gavmilde fat.

I våre sharingmenyer har vi tatt utgangspunkt i julens kjære klassikere som ribbe, julepølser, svinekam, juleskinke, reinsdyrstek og helstekt kalkun, - og gitt dem spennende varianter av ulike tilbehør som nytt følge. Bruk menyene som de er eller se på oppskriftene som ren inspirasjon, og sett gjerne ditt eget personlige preg på måltidet.

Skinkestek 

Saftig skinkestek med deilig, sprø svor serveres i følge med gulrothummus, rødkål- og rødbetesalat, grønnkål- og gresskarsalat, deilige ovnsbakte poteter med klementin, hvitløk og mandler og en sjysaus.

Kalkun 

Kalkun med klassisk tilbehør topper statistikken over hva som står på  bordet i de norske hjem på nyttårsaften. Den flotte festfuglen er derimot for saftig og god til at den kun skal serveres én dag i året. I denne menyen har fuglen fått følge av linsesalat med fetaost, klementinbakte gulrøtter, en vegetarisk nøttestek, glasert sjalottløk og en sopp- og fløtesaus. Lune smaker med en antydning av mer sørlige breddegrader, perfekt for en søndagsmiddag i førjulstiden.

Svinekam

Saftig og god svinekam med sprø svor er også en perfekt søndagsmiddag i førjulstiden. Her er den servert med appelsinsalat, fylte sjampinjonger, stekt sikori, glaserte poteter og en rødbeteterte, retter som garantert både vil overraske og imponere gjestene dine.  Vi vil si en forundringspakke full av friskhet og kjente julesmaker.

Røkt skinkestek

Den røkte juleskinka er like god varm som kald, og passer dermed godt både til frokost, brunsj, lunsj, middag og kvelds.  Med blåbærbrassiert kålrot, mandel- og kaperspesto, en fransk potet- og purresalat med  sennepsdressing, grønne salatblader og stekte pærer med kremost og bacon passer nok menyen aller best som sen middag.

Ribbe

Selve julaften er ribbe og surkål fast følgesvenn hos 55 prosent av den norske befolkningen. Men for de av oss som elsker ribbe med sprø svor, og ikke vil tulle med det klassiske julemåltidet finnes det håp. Ribba kan tilberedes på klassisk vis, og serveres med for eksempel en betesalat med couscous, en varm fennikel og klementinsalat, stekt rosenkål med bacon og kastanjer, bakte rødløk og en pepperrotkrem. 

Pølser

Sharingmenyer er ikke bare til helg og fest. Denne sharingmenyen passer likså godt til en travel hverdag i førjulstiden Med julepølser i kjøleskapet, har du alltid et fint utgangspunkt for en rask middag med litt smak av jul. Her er pølsene servert med en smakfull rissalat, stekt brokkoli med sesam og hvitløk, løk-, appelsin- og korianderchutney, lomper og en sterk sennep. Enkle og gode smaker!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.