Julemat til overs? Lag tapas!

De fleste har en del mat til overs etter jul. En idé er å lage juletapas av dem. Her gir vi deg noen tips til hvordan.

Skinkestek til juletapas

Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter eller andre grønnsaker du har til overs.

Julepølser og medisterkaker

Stek medisterpølser og medisterkaker. Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering. Skrell gulrøtter, kålrot, poteter eller andre grønnsaker du har igjen og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca. 5 minutter). Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/ grill grønnsakene til de er gylne. Anrett pølser, kaker og grønnsaker som en varmrett.

Såsisser til juletapas

Stek såsisser i en panne. Kok aspargestopper i ett minutt, og del dem i to. Stikk pølser og aspargestopper på pinner.

Såsisser med cherrytomater

Legg cherrytomater i en ildfast form og drypp litt olivenolje over. Strø på salt og pepper. Bak de i ovnen ved 225 grader til skinnet sprekker litt.

Skrell asparges og kok dem 3-4 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl litt før du vender dem i god olivenolje og litt sherryeddik. Krydre med salt og nykvernet pepper.

Stek såsissene i en panne til de er gyldne og gjennomvarme, anrett på fat/ tallerken med asparges og lune bakte tomater. Server godt brød ved siden av.

Julepølse og vossakorv

Skjær pølsene i 4-5 cm store biter. Varm dem i stekepanna noen minutter, eller i ovnen på 200 ºC i ca. 10 minutter. Sett dem på fat, og topp med en spiseskje av det du ønsker, f.eks ertepuré, rødkål, kålrotstappe, blomkålpuré. Beregn 1-2 pølsesnabber per person, avhengig av hvor mye annet du serverer.

Skinkestek i høyden

Skjær steken i litt mindre biter, strø på salt og pepper. Del paprika (gjerne i forskjellige farger) i 4 på langs, ta ut innmaten. Skrell den nederste delen av aspargesen og stek både paprika og asparges i en stekepanne. Ha på salt. Anrett skinkestek på tallerken sammen med paprika, asparges og en kvist timian på toppen.

Ribbe med paprikasalat

Del ribben i biter, sett de i en ildfast form og varm dem opp i ovnen på 200 ºC i 15-20 minutter. Anrett sammen med paprikasalat. Se egen oppskrift i høyremargen.

Svineribbe til juletapas

Skrell gulrøttene og skjær dem i fine skiver. Skrell asparges, og del i passe biter. Forvell dem i lettsaltet vann til de er møre, og avkjøl. Gulrøtter og asparges vendes i olivenolje og litt vineddik. Krydre med salt og pepper. Vend inn friske urter. Anrett ribben med marinerte gulrøtter og asparges.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.