Imponerende forretter

Forretten er gjestens første møte med maten, og en perfekt start på et hvert festmåltid. Den skal være lekkert anrettet, ikke for stor, ikke for liten. Den skal også danne smaksmessig kontrast til hovedretten slik at man føler hver del i et måltid som en spesiell og delikat opplevelse.

Forretten er med på å skape stemning og forventning til måltidet. Her har vi satt opp en del forslag til herlige forretter for deg.

Med flatbiff av reinsdyr kan du trylle frem en deilig forrett til dine gjester. Server de i løvtynne skiver, reinsdyrcarpaccio, sammen med frisk ruccula, en god olivenolje og nykvernet pepper. Dette en perfekt forrett til kalkunmiddagen.

Gravlaks er en delikatesse i seg selv. Med dillpoteter eller sennepsaus til er dette festmat. I den gastronomiske verden er gravlaks på linje med russisk kaviar og gåselever.

En god spekeskinke pirrer både smaksløkene og hever appetitten. Og serverer du skinken sammen med persilleolje basert på en god olivenolje og bladpersille får du en rett med en urtepreget, frisk og grønn smak man rett og slett blir glad av. Selv om den er enkel passer den både til store lag og enkle vennemiddager.

Det finnes nesten like mange varianter av fiskesuppe, som det finnes nordmenn. Men har du ingen egen variant kan du prøve denne. Fiskesuppe er en nydelig forrett som er enkel å lage. Ønsker du å variere suppen kan du tilsette ferske reker eller blåskjell.

Blinis er russiske pannekaker. De serveres ofte med for eksempel rogn, men prøv dem også med røkelaks. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Dessuten skal man helst bruke bokhvete, men det er det til og med mange russere som jukser med. De kan serveres både kalde og varme.

Reker er en av havets delikatesser og sammen med den salte spekeskinka blir dette en forrett ganen vil leke seg med. Hvitløksgratinert spekeskinke med reker passer som forrett til både vennemiddager og fest, eller om du bare vil kose deg med noe ekstra godt.

Risotto er mat for de fleste anledninger. Du kan lage risotto i uendelige variasjoner, fra den enkle, raskt sammenkastede hverdagsvarianten, til forseggjort og eksklusiv selskapsmat. Slik som denne risottoretten.

Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp, rødbet, selleri, grønne blader og solbærsaus. En perfekt liten forrett!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.