Høsttakkefest på amerikansk vis

Fjerde torsdag i november hvert år feirer amerikanerne Thanksgiving. Dette er en av de aller eldste nordamerikanske tradisjonene og dagen markeres over hele USA for å takke for markens grøde.

Thanksgiving er en familiefest, og på bordet i de amerikanske hjem står høyst sannsynlig helstekt kalkun. Så godt innarbeidet er det å spise kalkun på Thanksgiving at dagen også kalles "Turkey Day"!

Her i Norge har ikke tradisjonen med Thanksgiving like sterkt feste – og det er fortsatt nyttårsaften som er den store kalkundagen. Men vi har vel alle sett en amerikansk film der storfamilien samles rundt et overdådig festbord! Så la det inspirere deg til å samle de du er glad i til et deilig felles måltid i høstmørket! Kalkun er utmerket som søndagsmiddag i november. Og er du en av de mange som spiser helstekt kalkun på nyttårsaften, så hold på denne tradisjonen. I høst kan du jo variere med å tilberede kalkunfilet istedet!

Kalkunkjøttet er alltid mørt og har en mild smak som kan kombineres med det aller meste, og dette gjør det anvendelig og populært for alle aldersgrupper. Brystfilet av kalkun inneholder bare 0,5% fett – nesten sørgelig lite siden fettet er av det sunne, umettede slaget…

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.