Gjestemat fra grillen

Helgrilling av store stykker kjøtt eller hel kylling er slettes ikke så vanskelig som mange kanskje tror. Imponeringsfaktoren er høy, det er sosialt, morsomt, lettvint og utrolig godt. Med steketermometer og litt tålmodighet kommer du veldig langt, og den store sommerfesten kan ønskes velkommen.

Tilbehøret lager du på forhånd, så det sosiale rundt selve grillingen kan skje ute sammen med gjestene dine. Sverger du til helgrillet indrefilet eller helgrillet kylling blir gjestene garantert imponert, -og du blir en stolt festvert.

 

Velg stort

Velg store kjøttstykker når du har gjester. Større kjøttstykker krever mindre tilsyn da de grilles på lavere varme, og du frigjør tid til gjestene. Varier mellom indrefilet, ytrefilet eller entrecôte av storfe, - eller en hel kylling eller helt lammelår med eller uten ben. Husk å bruk steketermometer for å oppnå et perfekt resultat. Indirekte grilling med lokk er den beste grillmetoden ved grilling av store kjøttstykker for å få riktig smak og saftighet. Det spiller ingen rolle om du har kull- eller gassgrill, så lenge den har lokk.

Helgrillet indrefilet av storfe.

Den som ikke vil gi seg i kast med helgrilling av store stykker, velger annet mørt kjøtt. Lammefilet, lammelår i skiver eller biffkjøtt av storfe er gode valg. Ikke velg altfor magre stykker, men se etter det som er litt fettmarmorert. Fettmarmorering gir det ferdiggrillede kjøttet både mer saftighet og smak. Planlegg grillingen i god tid, og sørg for at gjestene har rikelig med mat.

 

Gi kjøttet ekstra smak

Hensikten med marineringen er først og fremst å gi kjøttet ekstra smak, alt etter hva du lager marinaden av. Marinering av kjøtt kan også gjøre kjøttet mørere, men kjøttstykker som er seige fra naturens side blir ikke møre i marinade. Lag din egen marinade, og følg KOS-prinsippet: Krydder, Olje og Syre. Det syrlige kan for eksempel være sitronsaft, eddik, vin, yoghurt eller kefir.

 

Ventesnadder

I festsammenheng kan det være både hyggelig og lurt å ha ventesnadder å by sultne gjester. Legg inn grillsnacks til forrett, for eksempel svisker med et stykke bacon rundt som legges et par minutter på grillen. Små pølsebiter med bacon er også godt, det samme er minispyd med ananas og pølse.

Dadler med bacon.

Legg gjerne opp til en treretters grillmeny og avslutt festen med en grilldessert, - da er du definitivt kveldens grillkonge!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.