Påske i en panne

Påske – smak på ordet!

Ja, bare ordet vekker assosiasjoner i de fleste av oss: god-sliten kropp etter en lang dag på fjellet eller i skibakken og brennende, solvarme kinn. Folketomme, fredelige gater i byen, de første uteserveringene som åpner, fisketur på kaia. Eller lukten av tang og sjø og gammel motorolje i båthavna. Påskekrim, påskemarsipan, påsketur, påskeappelsin, påskelam, påskekylling, påskesol og påskefjell – assosiasjonene er mange og gode.

Selv tilhører jeg rasen som følger snøen og trekker til fjells. I et helt liv har tradisjonene fått godt og solid fotfeste, og forestillingen om at det går an å gjøre noe annet er ganske uhørt. Joda, jeg har jo hørt om de særingene som pusser båt, fisker eller driver gatelangs i storbyen, og til og med om enkelte som oppsøker reisemål i det eksotiske Syden. Men disse opplysningene når ikke helt inn – påsken er og blir synonymt med fjellet for meg. Godt forberedt hyttepåske, der god mat og ditto drikke har en svært viktig posisjon. Skiturer styrt av lyst og føreforhold, der jakten på det perfekte rastested er viktigere enn lengden på turen.

For mange nordmenn er hytta stedet å være i påsken.

Seine frokoster, og tilsvarende seine middager. Måltider som er enkle å tilberede, men som er fulle av smak. En god, stor panne med litt høye kanter er strengt tatt alt du trenger for å lage mat på hytta. Det går raskt, og i løpet av en liten halvtime har du laget middag til hele familien, eller en smakfull eggepanne til påskebuffeten eller tapasbordet.

Det går til og med an å flytte matlagingen ut om været tillater det. Med en bålpanne kan du lage hele middagen over åpen ild, enten på grillen eller over et bål.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.