Matstylist med ny BBQ-bok

Han var tidlig ute med å sette matstyling på norgeskartet og er kjent for sin ujålete stil og personlige touch. Med et tyvetalls kokebøker på samvittigheten, er Paul Løwe nå klar med BBQ, - en bok om lekende lett grilling.

Paul Løwe er stylist og jobber med mat og interiør fra sin base i New York. Han karakteriserer det perfekte som kjedelig og jobber selv under mantraet: Hvis en rett er for perfekt på bilder, våger ikke folk prøve seg på å lage den.

I boken BBQ forsikrer han at det meste kan grilles og serverer oppskrifter både på hamburgere, kyllingkebab, sjømat, grønnsaker, lekre sauser og tilbehør. Til og med pizzaen er representert.

– Hvorfor er du så begeistret for grilling?
 – Jeg elsker å grille og kommer fra en familie som grillet i snøen allerede i januar. Alt blir bedre på en grill. Har du noen gang grillet en hel kylling? Snakk om saftig kjøtt! For tiden er jeg inne i en dry rub -periode: Gni kjøtt eller fisk inn med dry rub (krydderblanding) og legg det på grillen. Stekeflaten blir fantastisk, sier Løwe.

Med mormor som læremester

– Når ble du bevisst din interesse for mat og styling?
 – Den har vært der fra så tidlig jeg kan huske. Jeg hadde en utrolig god kokk i huset hvor jeg vokste opp, min mormor. Hun laget alt fra bunnen av og tryllet frem de beste retter. Ingen poser eller mikser i det huset. Jeg fikk lov å hjelpe til fra tidlig alder, noe som gjorde mat og matlaging til en viktig del av oppveksten, forklarer Løwe.

Løwe henter matinspirasjon fra hjembyen New York.

– Du er kjent for høyt tempo. Hvor henter du inspirasjon?  
– Jeg bor i New York som er matens mekka. Her har vi fantastiske restauranter, barer, butikker, farmers markets og masse mer. Det er nok bare å gå ut av døra for å bli inspirert.

– Hvordan er det å bo i «The big Apple» sammenlignet med Oslo med tanke på matkulturen?  
– Vel, Oslo har 500 000 mennesker, - mitt nabolag alene har det samme antallet! Den store forskjellen er at det bor så mange mennesker her at det finnes noe her for enhver smak. Hva du enn er interessert i, kan du finne det. Utvalget er enormt, noe som gjør New York til det perfekte sted for en matstylist.

– Vi spiser sushi og digger cupcakes,— hva er den nye trenden?
– Den store trenden her nå er koreansk mat, sylting og Jødisk husmannskost, avslutter kokebokforfatteren, som selv er godt i gang med planleggingen av sin første Sweet Paul-bok i USA.

 

Aktuelle nettadresser
www.sweetpaulmag.com

(Intervjuet med Paul Løwe ble gjort sommeren 2012)

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.