Magnus' lammeskank

“Man kan ikke leve uten god mat, godt drikke og gode venner”. Dette er et motto jeg prøver å leve livet mitt fullt ut etter. Første betingelse for å kunne lage god mat er naturligvis at man har noe godt å lage maten av.

Nå som det er sesong for lammekjøtt her i landet, ligger alt til rette for et deilig måltid. Jeg kan ikke tenke meg en mer tilfredsstillende følelse enn akkurat den jeg får når gjestene smaker på maten, nikker anerkjennende til meg og viser at de nyter av det jeg har laget.

Etter femten år som lidenskapelig og profesjonell matentusiast, har jeg utviklet et bevisst forhold til råvarer. Det er kun råvarer av topp kvalitet som kan bli til den beste maten. Man kan rett og slett ikke vinne Tour de France med en rusten trehjulssykkel. Lammekjøtt er noe av det aller morsomste jeg vet å jobbe med, morsomt i den forstand at det er en super sesongvare som smaker helt ulikt alle andre kjøtt-typer jeg kjenner. Så når lammesesongen er et faktum og butikkene bugner av ferskt lammekjøtt, er det ingen tvil om hva som kommer på bordet foran gjestene mine. Hovedretten består garantert av lam i en eller annen form!

Råvarer til porterkokte lammeskanker.

Jeg simpelthen forguder kvaliteten som det norske lammekjøttet har. Det er spesielt smakfullt, de møre stykningsdelene er perfekt møre og med en kjøttfylde man ikke ser i andre land. Mange sier at norsk lammekjøtt er i verdensklasse, og jeg støtter alle og enhver på dette.

De seneste årene har stykningsdelen ”lammeskank” fått et hyggelig oppsving i popularitet. Noen kaller det en renessanse. Jeg mener det er fortjent. Kanskje fordi at det er min favorittråvare hva lammekjøtt angår. Lammeskankene er i utgangspunktet ikke møre, så man må utsette dem for varme over lang tid for å få dem spiseklare. Men, har du tid til å vente, så har du her en helt utrolig god matrett som jeg garanterer at både du og gjestene dine vil elske.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.