Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ølbraiserte lammeskanker

Ølbraiserte lammeskanker

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss olivenolje
  • 6 stk. lammeskank
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 dl øl (alkoholfritt kan godt brukes)
  • 0,5 l lammekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Med litt ekstra tid og omsorg forvandles den til en av de møreste og mest smakfulle lammerettene. Og velger du et litt mørkt og kraftig øl, får du er saus du aldri har smakt maken til!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss olivenolje
  • 6 stk. lammeskank
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 dl øl (alkoholfritt kan godt brukes)
  • 0,5 l lammekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Varm halvparten av oljen i en gryte. Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg dem over på en tallerken.
  2. Hell resten av oljen i kjelen og tilsett de hakkede grønnsakene. Fres dem over middels varme til de er myke og begynner å få farge.
  3. Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Krydre med salt og kvernet pepper, tilsett laurbærblader og timian og kok opp. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene.
  4. Løft skankene over på fat og hold dem varme. Kok opp kraften og la den koke inn til det halve. Legg skankene tilbake i gryten og dryss over hakket persille.

Server ølbraiserte lammeskanker med selleri- og potetmos.

Ølbraiserte lammeskanker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 22:12:29