Idas fristelser

Ida Gran-Jansen har bakt så lenge hun kan huske og er nå klar med 40 nye kakeprogrammer på TV3. - Kunsten er å bruke ekte råvarer, sier den populære 26 åringen som ble kåret til årets kakeblogger i 2014.       


Foto:
 
TV3

Ida Gran-Jansen har vært interessert i matlaging fra hun var liten og som ivrig eier av Donald Duck’s bakebok, ble det tidlig duket for Idas fristelser. - Mor var ikke så nøye på om det ble litt gris og søl på kjøkkenet, forsikrer hun. – I tillegg har jeg tre brødre som elsker sjokoladekaker!

Bakeglede til tross var det aldri noe tema å utdanne seg innen mat. I stedet ble hun dyrepleier med baking som hobby. Det var ikke en gang henne selv som meldte seg som deltager til TV3  reality- konkurransen: «Hele Norge baker». Hun ble påmeldt av en venninne.

- Da de andre deltagerne viste meg bloggene sine, tenkte jeg «shit, hva gjør jeg her?» Heldigvis er det smaken som teller, forsikrer hun og ler fornøyd.  

Ida vant konkurransen og TV3 ville gjøre mer med den inspirerende matformidleren! Et eget bakekonsept ble skreddersydd for Oslo- jenta og før jul spilte hun inn 40 nye bakeprogrammer som sendes utover våren. I dag studerer hun økonomi på BI og har gitt ut to kakebøker. De siste to årene har hun også vært aktiv med egen blogg.

Idas gode start på dagen

Banan pannekaker: 2 bananer 2 dl havregryn ½ dl melk 2 egg 1 ts bakepulver. Kjør alt sammen i blenderen og stek dem som lapper. Smaker så godt at de virker usunne, men det eneste søte er banene.

IDA GRAN-JANSEN BLE KÅRET TIL ÅRETS KAKEBLOGGER I 2014 OG ER Å FINNE PÅ WWW.CAKEPLEASE.NO

- Du holder et høyt tempo?

Hun utbryter leende: - Jeg liker at det skjer noe og er god på multitasking. Å ha en bachelor i økonomi kan være fint samme hva man jobber med, men planen er å satse på TV. Det er noe fascinerende og helt spesielt ved å formidle mat gjennom TV. Selv om det blir en monolog når jeg står foran kameraet og snakker, er det så mye du kan gjøre og vise.

- Hvorfor kaker og ikke matlaging generelt?

-Jeg tror jeg har en solid matkunnskap i bunnen, men å jobbe med kaker gjør meg mer kreativ. Kunsten er å kombinere salt og søtt. I tillegg gir det så mange muligheter i forhold til smak og utseende. Jeg synes også det er spennende å jobbe med gjærbakst og surdeig.I

- Hvordan klarer du å holde deg så slank med alle fristelsene rundt deg hele tiden?

Hun ler: Jeg baker 4-5 ganger i uken og kan jo ikke spise opp alt selv. Jeg gir bort det meste til venner og familie. I tillegg trener jeg fast på Elixia og liker å holde meg i god form. Men jeg bruker alltid ekte smør og sukker når jeg baker. Mange spør meg på bloggen om det er OK å bruke erstatninger for å spare kalorier. Selvfølgelig er det mulig, men hva er vitsen? Hvis man er redd for kalorier, er det bare å ta mindre stykker. Det er smaken som teller og da må du bruke ekte råvarer.

Tre tips i farta

Tørking av makroner: Kjenn på toppen av makronen med en finger. Hvis det ikke er deig igjen på fingertuppen er den klar til steking. En rask måte å tørke på, er å sette ovnen på 125 grader og sette brettet på selve ovnsdøren. (En effektiv måte å spare masse tid på vel og merke hvis du har en ovn som ikke slår seg av om man åpner ovnsdøra) Gjærbakst: For å halvere hevetiden: Skru ovnen på 30-40 grader, sett inn deigbollen og slå av varmen. Tips til generell baking: Les gjennom oppskriften nøye så unngår du overraskelser som at det plutselig står: Sett deigen i kjøleskapet over natten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.