Halloween med personlig vri

Det skal ikke så mye til for å lage din egen vri: Dypp popkorn i smeltet sjokolade, lag spøkelser av marengs. Høsten er en mørk årstid, - la Halloween bli en fest for hele familien. Her gir matrådgiver Anette Hansen deg tips til hvordan.

- Skal du kjøpe inn godterier til hele nabolaget, kan det fort gå noen hundrelapper. Lag noe godt selv så blir det både mer økonomisk og hyggeligere å gi bort, sier matrådgiver Anette Hansen. Som to barns mor til jentene Emine på fem og Nadine på syv, har hun lært å ruste seg til den store kvelden. – Jeg vet hvor mye Halloween har å si for mine egne, så selv om vi ikke alltid er hjemme på Halloween, pleier vi tenne gresskarlykter og sette ut et spann med knask i små poser til små spøkelser og vampyrer som kommer forbi.

Det behøver ikke være avansert: Med  popkorn dyppet i sjokolade er du rustet for knask eller knep.

Noe annet som er enkelt å lage, er marengs formet som spøkelser. Bruk en sprøytepose med rund tip/tupp og sprøyt marengs i små topper. Tegn små øyne på spøkelsene med en tannpirker dyppet i sort konditorfarge eller smeltet sjokolade når marengsen er ferdig tørket i stekeovnen.

Tips

Her er det brukt sort konditorfarge til pynt, men hvis du vil lage røde øyne eller andre varianter, får du kjøpt konditorfarge i velassorterte matbutikker og hobbybutikker. En fordel med marengs er at den har lang holdbarhetstid og kan lages god tid i forveien.

Oppskriften på disse søte marengsspøkelsene er enkel og kan lages god tid i forveien

Inviter til spleiselag

Når ungene er små, er det ikke like morsomt å sende de ut i mørket. Å invitere små og store til spleiselag, er et hyggelig alternativ til å gå fra dør til dør. Lag en diger kjele med deilig kjøttgryte, og fordel hvem som har med kaker og godterier. Skumle monsterkjeks er en sikker vinner. Stikk ut den søte deigen og lag spøkelser, flaggermus eller gresskar. Pynt vaniljekjeksene med melisglasur i sort, hvitt, eller andre morsomme farger. 

Monsterkjeks med skummelt dekor er populært hos både inviterte og ubudne gjester.

Halloween + gresskar =sant

Mye av moroa med forberedelsene til kvelden, er å skjære ut gresskar i de skumleste varianter. Innholdet blir ofte kastet, men gresskarkjøttet har både god smak og er veldig anvendelig i matlaging. Kjøttet er best varmebehandlet og passer perfekt i blant annet bakverk, supper og pureer. Syltet gresskar smaker dessuten nydelig som tilbehør til kjøttretter, så ta vare på innholdet og lag noe saftig og godt. 

Du kan lage mye godt av innholdet som denne Amerikanske gresskarpaien

- Mitt forhold til Halloween som liten, var lik null. Nå er det blitt et av høstens høydepunkt, forteller Anette. Hvorfor skal vi samle alle festdager til jul og i mai? Vi er inne i den mørkeste årstiden og trenger å ha noe å glede oss til. 

Få mer inspirasjon til Halloween her

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.