Gaver med personlig touch

Folk flest har det de trenger, så hvorfor ikke bruke egg til gave? Bonde og helsesøster Elisabeth Kallevik Nesheim er kjent for sine kreative og matnyttige presanger. Her gir hun tips til egg i ny forpakning.

– En ungdom som har behov for sunt kosthold, - hvorfor ikke kombinere det med  egg og heavy metal?

Elisabeth Kallevik Nesheim plasserer sure og søte lakrisbiter inni mellom “ACDC”-egg og knallgule sitroner.


– Jeg burde egentlig ha sendt med oppskriften på omeletter også, så hadde det vært perfekt, utbryter hun og pakker hele herligheten inn i cellofan.

– Da er denne gaven klar! Fatet stammer fra en konfekteske jeg har satt tapet på, forteller hun.

Nesheim er vinner av Gla’egget 2011, og er kjent for sine oppfinnsomme gaver og rause eggeforbruk. Fargerike kurver, tomme esker, tusj, spraylakk og metervis med pyntebånd.
 – Jeg synes det er kjekt å gi bort nyttige ting, forsikrer hun og løfter opp en tydelig franskinspirert variant.
 – Denne alpeluen fant jeg på salg til fem kroner, - jeg skulle jo ha kjøpt mange flere. Når man først skal gi bort malesaker til påske, er det moro å gjøre litt ut av det. Et par pensler, noen kyllinger og et maleskrinn også kan man like gjerne legge med egg!

Et egg for året

– Du bruker mye egg?
– Er det ikke fem om dagen man pleier å si? utbryter hun leende.
– Vi bruker mye egg både i matlaging og til presanger. Egg er så anvendelige og folk blir så glade for å få dem. Jeg ga bort 50 egg i en kurv til en som fylte 50 år, - skal si det ble en gave som vakte oppsikt!

Elisabeth har sammen med ektemannen Bjørn Steinar drevet gården Nesheim i Vats på Haugalandet siden 1987. For sin store innsats for egget innen en rekke områder i samfunnslivet og gjennom 25 år, ble hun sist år tildelt prisen Gla’egget 2011. I de senere år har ekteparet også satset stort på turisme med selskapslokaler i Oldemors hus og mat fra egen gård.

Elisabeth på hjemgården Nes i Vats.

Et sterkt symbol

– Egget er så vakkert, - formen så fullendt. Når vi arrangerer barnedåp, pleier jeg å putte egg innimellom blomstene. Fruktbarhet, våren, det nye livet, - egget symboliserer så mye vakkert.

– Tips til pynt?
– Det skal ikke så mye til, en tusj, spraylakk, skriv en hilsen. “Ha en god dag”, “lykke til med konfirmasjonen”, - det finnes så mye ”snåle” skrivesaker på markedet. Her har jeg glitterlim i masse flotte farger. Egne temaer er morsomme som denne kurven med diverse malesaker, men det trengs ikke så mye fiksfakseri, - ta det du har.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.