Filmen laget av Norge

Røyksopp-regissøren, Thomas Hilland, fikk hjelp av 300 instagrammere for å minne oss på at det kun er 300 gram reinsdyrkjøtt på hver av oss nordmenn i året. 

Rein, også kjent som reinsdyr, er et hjortedyr som lever på de nordligste områdene på jorda. Det er en av de mest eksklusive råvarene Norge har å by på. Det er svært magert sammenlignet med annet mørkt kjøtt og kan faktisk erstatte fisk og sjømat når det kommer til omega-3 og essensielle fettsyrer. Med en så fantastisk råvare er det samtidig kanskje verdt å merke seg at det kun er 300 gram reinsdyrkjøtt på hver av oss nordmenn i året.

- Det er jo ganske utrolig at kun er 300 gram på hver av oss i året. Det visste jeg faktisk ikke før dette prosjektet startet, sier Thomas Hilland.

Fra Røyksopp til reinsdyr

Thomas Hilland ble kjent over natta etter at han laget musikkvideoen til den norske elektronika-duoen Røyksopp. Siden den gang har han jobbet med både laget reklamefilmer, dokumentarer og nå denne filmen om 300 gram, laget av det mest populære grammet i verden – instagram.

Laget av hele Norge

Med hjelp fra instagram, og nordmenn over hele landet, fikk Thomas Hilland tak i det materialet han trengte for å lage filmen.

- Vi var på utkikk etter både bilder og filmklipp. Det eneste kriteriet var at det måtte være postet på instagram. Det kunne være et fantastisk bilde fra Norge. Fra turer i friluft, fra vidde og hyttetur. Det kunne være et filmklipp fra møte med reinsdyr, eller bare et godt smil. Poenget er at Norge er et fantastisk land, og at reinsdyr kan du møte på ute i den norske fjellheimen – eller på viddene i nord. Kjøttet er noe av det beste landet har å by på. Det ville vi bruke 300 av det mest populære grammet i verden på å fortelle, fordi det kun er 300 gram reinsdyrkjøtt på hver av oss nordmenn i året, sier den tidligere Røyksopp-regissøren.

Takk til alle som var med. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.