Festgrilling av kylling og kalkun

Kalkun egner seg ypperlig til grilling i festlig lag. Den kalles ikke «festfuglen» uten grunn!

Tekst:
Even Nordahl, Seniorrådgiver samfunn og bransje

Foto:
 
MatPrat

Det mest anvendelige er nok å grille en hel kalkunfilet, og den finnes både med og uten skinn. Men, er du litt dristig kan du grille en hel kalkun, som garantert ville overrasket gjestene dine stort! Til helgrilling av kalkun trenger du en grill med lokk. Som med all annen grilling av store stykker så er det indirekte grilling som gjelder.

Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål er både lett og nydelig.

Mange vil nok også la seg imponere av en stor og flott grillet kylling, og av helgrillede dyr er det garantert kyllingen som går av med seieren når det gjelder enkelhet og tidsbruk.  En hel kylling kan grilles på et roterende spyd, som indirekte grilling, på ølboks, eller den kan brettes ut og «flatgrilles».

Det er lett å løsne på skinnet, slik at man kan fylle kryddersmør eller hakkede urter under skinnet for å få spennende smaker på kjøttet.

Skjær langs ryggraden først på den ene siden, og så på den andre siden slik at hele ryggraden fjernes. Snitt litt inn i brystbenet på innsiden så kyllingen blir lettere å brette ut. Se etter de litt større spesialkyllingene i handelen.

Vil du ha en variasjon i grillmaten bør du prøve denne måten å grille kylling på. Alt av tilbehør passer, så her kan du velge mellom det du liker best!
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.