Fest med god samvittighet

Nytt år, nye muligheter. Har du som forsett å spise sunt og magert? Det er ingen grunn til å mure seg inne av den grunn. Her har du oppskrift på hvordan invitere til vennekveld med god samvitighet. 

Noen sprekker, andre står løpet ut. Det kommer litt an på forsettene, men er en av dem å spise sunt og magert, viser erfaringene at det er lett å sprekke. For å unngå sprekken, kan man selvfølgelig låse døren, dra ned gardinene, unngå besøk og la være å gå ut. Da blir man ikke fristet av hverken sultne venner, reklame eller lukt fra det lokale gatekjøkkenet. 

Men hvor trist og kjedelig er ikke det, da?

Min erfaring er at holder man seg hjemme alene i mørketiden, er det fort gjort å synes synd på selv. Og da er veien til søtsakene og trøstespisingen kort. Det er enkelt å bare snike til seg godsaker som hverken er sunne eller magre.

Mitt råd er derfor å invitere til vennekvelder med hygge og kos. La praten gå og latteren runge. Tenn stearinlys og sett på god musikk. Du kan lage enkel, sunn og mager mat med rask tilberedningstid til vennene dine. Noe de garantert vil sette pris på. Fordi flere sannsynligvis har forsetter. Du er ikke alene.  

Under finner du 11 oppskrifter som er enkle å lage. Velg en av dem. Eller flere av dem. Men gjør du det, serverer du mindre porsjoner, gjerne som tapas.

Roastbiff med bulgursalat

Mager skinkepai

Fylt paprika med ris og karbonadedeig

Spinat - og skinkewrap

Frittata med spekeskinke

Lammekoteletter med tabbouleh

Gazpacho med ristet toast med spekeskinke

Grønn te marinert ytrefilet med wasabidipp

Roastbiff- og paprikarullade

Torskecanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke

Cannelloni

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.