Cecilies lammeribbe

Jeg elsker lammekjøtt! Ja, hele lammet – fra smalahove til lammeskank. Hver høst gleder jeg meg til det ferske lammekjøttet kommer og insisterer på at det er da det smaker aller best.

Selvsagt spiser jeg lammekjøtt resten av året også, men det er noe helt spesielt med årets ferske utgave. I god tid i forveien pålegger jeg meg selv “lammeavhold” for virkelig å kunne nyte det når det ferske lammekjøttet kommer i butikkene. Lammestek, frikassé, fårikål og lammefilet – det er så utrolig mange herlige muligheter. Og så er det et unnselig stykke som ikke blir så mye brukt, bortsett fra til pinnekjøtt og lammerull, nemlig en av mine favoritter: Fersk lammeribbe. 

Råvarer til fersk lammeribbe med gremolata.

Fersk lammeribbe blir best når den får kose seg lenge på lav temperatur i stekeovnen, men den er også super å grille. Dette er ikke det møreste kjøttet på lammet, men lang varmebehandling gjør det mørt som smør og fantastisk smakfullt. Det går også an å la lammeribber trekke i vann et par timer, og så steke eller grille dem etterpå. Tilsetter du friske urter, litt løk og hvitløk i kokevannet, blir det ekstra godt. I tillegg får du en nydelig buljong som ekstrabonus.

Lammeribbe er røff og ujålete mat som egner seg til et enkelt måltid med gode venner, eller på tapasbordet. Her er det nesten påbudt å spise med fingrene!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.