Anettes lammefilet

Det er tid for årets ferske lammekjøtt! Kjøtt fra lam kan brukes til så mangt, og bare tanken på en saftig stek eller en god fårikålgryte gir meg vann i munnen.

Jeg har mange gode høstminner fra barndommen når familien samlet seg rundt bordet hos farmor til fårikålfest, en tradisjon jeg absolutt ønsker å videreføre til mine egne barn. En annen høstfavoritt er marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat, en rett som både pirrer smaksløkene og inneholder mange viktige næringsstoffer.

Som oftest marinerer jeg kjøttet jeg bruker, og til lammefilet synes jeg den klassiske varianten med rosmarin og hvitløk passer best. Bruk gjerne friske urter som gir en fantastisk smak og deilig aroma. 


Jeg spiser masse grønnsaker som er rike på antioksidanter, og varierer mye mellom alt det gode fra grønnsaksdisken. I denne oppskriften har jeg blant annet valgt å ta med rødbeter, som gir en fantastisk rødfarge og har en søt smak som passer helt nydelig til lammekjøtt. En annen spennende grønnsak er brokkolini, som både er søtere i utseende og i smak, sammenlignet med vanlig brokkoli. Husk at når du bruker brokkolini er det meningen man skal spise hele stilken.

For å gjøre det enkelt, har jeg brukt hvite hermetiske bønner og en annen råvare som inneholder masse proteiner: quinoa. Dette er et godt alternativ til ris, couscous eller poteter. Husk å skylle frøene i kaldt vann før bruk. De inneholder nemlig bitterstoffer som sitter rundt skallet.

Server retten med frisk myntedressing, og du er garantert en super smaksopplevelse!

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.