MatStart FoodChallenge

MatStart er barnas MatPrat, som nå lanserer FoodChallenge. Idéen bak FoodChallenge er å gi inspirasjon til barna slik at de skal få lyst til å være på kjøkkenet og lære mer om å lage mat. 

FoodChallenge er matlaging krydret med morsomme utfordringer. Når man lager mat er det ofte litt ventetid. Da kan det være morsomt for barna å ta en challenge, enten alene eller om de lager mat sammen med en venn. Utfordringene kan være med på å skape nysgjerrighet rundt råvarer og prosesser på kjøkkenet, eller kun være for ren moro. Eksempel på gøyale og matrelaterte utfordringer er: sitron-Challenge, hva har du i munnen-Challenge og piske eggehvite-Challenge.

Se oversikt over alle FoodChallenge her.

FoodChallenge med Amailie Olsen og Murdrocks

Inspirasjon til FoodChallenge er hentet fra YouTube, som er den største mediekanalen blant barn og unge. I en serie på fire episoder følger vi Youtuberne Amalie Olsen og Murdrocks (Markus Sannes), når de lager sine versjoner av oppskrifter fra matstart.no. Underveis i matlagingen utfordrer de hverandre med ulike FoodChallenge.

Se alle episodene her:

FoodChallenge: Gjør mamma stolt! 
FoodChallenge: Den mystiske boksen
FoodChallenge: The importance of smøring
FoodChallenge: Hola Amigos!

Når Youtuberne navngir sine egne retter er det mange snodige oppskriftsnavn som dukker opp: Pink Dragon, Gravid pizza, Snurrings snurrer og Hjertetaco - laget med kjærlighet. Kanskje du kan utfordre barnet ditt til å navngi retten sin når han/hun lager mat?

La barna velge seg en oppskrift – og ta en FoodChallenge – på matstart.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.