Matlaging med høy trivsel faktor

Matlaging handler ikke bare om mestring og ernæring, men om å ha det hyggelig sammen, sier Trine Sandberg, damen bak Norges største matblogg. Hektiske dager til tross: Å la barna slippe til på kjøkkenet, har alltid hatt høy prioritet.

-Det er et lite rolleskifte her, nå som vi har testet ut MatStart. I går sa Mathias på syv år: "Mamma, jeg tar frem ingrediensene så kan du finne frem blenderen". Trine Sandberg smiler fornøyd. - Før var det jeg som fant fram det vi trengte, nå har han fått et verktøy hvor han kan hente all informasjonen han trenger på egenhånd. Han lurte riktignok på om vi skulle gange opp oppskriften til 15 personer, men trakk seg da han så hvor mange bananer vi måtte ha.

- Ble det smoothie da?

Hun slipper latteren løs: - Det koker litt om dagen med opptak til YouTube-filmer, ny kokebok, blogging og pressehenvendelser. Jeg må innrømme at jeg nølte litt, men vi lagde både smoothie og lomperuller, ja. Det høres liksom sammen. Isteden ble det en senere kveld før jeg kom i mål med ting jeg måtte ha klart, men det er jeg vant til. Selv da jentene var små og jeg jobbet full stilling som jurist, lagde vi som regel maten sammen. En må bare rydde seg tid.

 Trinesmatblogg kan du lese om sønnen Mathias sitt første møte med MatStart    

Rå på planlegging

Trine har vært glad i å lage mat så lenge hun kan huske, uten at det ble et naturlig yrkesvalg. Bakgrunnen for at juristen opprettet egen blogg, var behovet for å samle egne oppskrifter på nettet for så lettere å kunne dele dem med familie og venner.

I dag, åtte år senere, er Trines matblogg Norges desidert største innen sitt felt. Nå er hun i tillegg bokaktuell med «Trines Mat 2» og i full gang med filmopptak som skal ut på YouTube i løpet av høsten. Det tikker inn meldinger på mobilen konstant og nye intervjuavtaler venter.  

- Hvordan takler du tidsklemma?

- Tidsklemma er en utfordring, men jeg er heldigvis god til å planlegge. Siden jeg hater å gå i butikker, har jeg alltid satt opp middagslister hver uke og forsøkt å begrense innkjøpet til et par ganger i uken. Det er ikke så at ukemenyen er meislet i stein, men det sparer oss for både tid og krefter å ha planlagt hva vi skal ha til middag.

- Er det ikke fristende å lage maten selv når det «koker som verst»?

- Det tar lenger tid å ha med barn på matlaging, men det gjelder å legge alt til side og heller fokusere på hvilken kvalitetstid det gir. Å lage mat handler ikke bare om mestring og ernæring men om å ha det hyggelig sammen. Og det gir utrolig mye når Mathias stolt serverer det han har laget med: "Mamma, denne er til deg!"

Så får det ikke hjelpe om det innimellom blir litt senere kvelder på å komme i mål med andre gjøremål.

Kreativ matformidling

For oss har oppdagelsen av MatStart vært en suksess. Nettstedet minner meg om hvordan jeg skrev ned oppskrifter og lagde tegnforklaringen da jentene var små. Jeg husker jeg tegnet hvordan baksten kom til å se ut om gjærklumpen ble for varm. Det var en veldig praktisk tilnærming, - nesten litt ala MatStart! Første gang han testet nettsiden, gjorde vi det sammen. Nå er Mathias inne og henter oppskrifter og inspirasjon på egen hånd. Han trenger ikke lenger min hjelp til å sette frem ingredienser, - han finner til og med ut av fremgangsmåten selv, sier hun stolt og fornøyd.

Trines gode råd: Med god planlegging er halve jobben gjort
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.