Mat for liten, mat for stor

Alle barn vil ha mat som smaker godt. Samtidig skal den helst være gøyal å spise. Her finner du kjøttretter som smaker godt, både for liten og stor. Her finner du oppskrifter på spedbarnsmat, brødmat og fremfor alt; middagsmat. En samling oppskrifter både store og små kjøkkensjefer vil ha glede av.

Når barnet kan begynne å spise vanlig mat (ca. 1 år) er det ingen grunn til lage egen barnemat. Da kan alle i familien samles over samme gryte. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Og selv om tilberedningen kanskje tar lengre tid, flyr tiden desto raskere…

Både barn og voksne trenger et sunt og variert kosthold. Og her har kjøtt sin naturlige plass, sammen med bl.a. fisk, brødmat, melkeprodukter, frukt og grønnsaker. Kjøtt inneholder mye jern og sink, som bidrar til normal vekst og øker motstandskraften mot infeksjoner. Dessuten består kjøtt av 20 % proteiner, som er kroppens viktigste byggemateriale.

Når barna er over ½ år gamle kan de forsiktig begynne med fast føde. Både når det gjelder næringsinnhold og pris, er det grundig dokumentert at hjemmelaget barnemat er minst like bra som ferdig barnemat på glass. Dessuten er det enkelt å tilberede mat til små barn, ikke minst fordi den lett kan fryses ned i små porsjoner og tines raskt opp igjen. Lager du barnemat selv, kan du være trygg på innholdet i den, noe som er viktig i en tid da stadig flere barn utvikler matvareallergi/-intoleranse.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.