Barnslig godt

- Hva skal vi ha til middag? Hørt det før? Vi har flest hverdager og vi har det travelt. En halv time har de fleste satt av til å tilberede et næringsrikt og samlende måltid for familien.

Lettvint, godt og barnevennlig

Barn vil ha mat som smaker godt og det er et pluss om maten er gøyal å spise. I tillegg er barn ofte kresne og variasjonen er stor når det gjelder smaken fra dag til dag. Da er det ikke alltid like enkelt å være foreldre og måtte lage middag som hele familien kan like. Det er godt å vite at barn normalt må smake 10-15 ganger på en type mat før de liker den. Derfor gjelder det å ikke gi opp.

La barna få være med på å lage sin egen pitapizza.  

Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet skal være både mettende og sunt. Variert kosthold, basert på matvarer fra de ulike matvaregruppene, er et godt utgangspunkt for et sunt og næringsrikt kosthold, for både barn og voksne.

Liten tid og dårlig fantasi gjør at vi har et begrenset repertoar i hverdagsmiddager. Men slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Og selv om tilberedningen kanskje tar lengre tid, flyr tiden desto raskere. Når barnet er med på matlaging og måltidsforberedelser, kan det bidra positivt til matlyst og matglede. Eller hva med å la alle i familien velge middag hver sin dag?

For å gjøre hverdagen litt enklere og middagen både sunnere og morsommere, har vi samlet oppskrifter både store og små kjøkkensjefer vil ha glede av til deg. Kanskje blir middagen til forslag i stedet for et spørsmål. Vi tror det.

I alle fall: Ha en riktig god, sunn og morsom middag!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.