Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplegløgg

Eplegløgg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l eplemost
  • 1 stk. hel kanel
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 ss revet frisk ingefær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eplegløgg med deilig kryddersmak er et friskt alternativ til tradisjonell gløgg, og en nydelig velkomstdrink. Gløggen er ikke for søt, og gjør deg heller ikke mett. Den bare varmer godt og gjør deg klar til hyggelig samvær med fine folk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l eplemost
  • 1 stk. hel kanel
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 ss revet frisk ingefær

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Eplegløgg kan lages av både filtrert og ufiltrert eplemost - ut hva du foretrekker og har tilgang på. Ofte er eplemosten så smakfull at det ikke er nødvendig med så mye krydder. Varm den bare opp til kokepunktet og server den med en kanelstang til å røre med.

Ønsker du å servere gløggen med alkohol, kan du prøve med en mild akevitt, calvados eller konjakk.

Server eplegløggen som en varm aperitiff, sammen med for eksempel pepperkaker med blåmuggost og dadler med bacon.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Drikke til ribbe og pinnekjøtt

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2024 13:37:21