Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Horn med ost og skinke
La barna lage ost- og skinkehorn selv! Det klarer de med oppskriften fra MatStart. Besøk matstart.no

Ost- og skinkehorn

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 18 horn

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 65 g margarin
  • 2,5 dl melk
  • 3 dl vann
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Ost- og skinkefyll:

  • 18 skiver kokt skinke
  • 36 skiver hvitost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (49)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilige horn fylt med ost og skinke er herlig å servere rykende ferske rett fra stekeovnen, men egner seg så klart også i matpakka og som turmat (de kan varmes på bålet!). Lag dobbel porsjon når du først er i gang, så har du deilige horn på luringa i fryseren når du har lyst på noe godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 18 horn

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 65 g margarin
  • 2,5 dl melk
  • 3 dl vann
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Ost- og skinkefyll:

  • 18 skiver kokt skinke
  • 36 skiver hvitost

Slik gjør du

 

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Hornene er aller best når de er nystekte, men egner seg også godt til frysing. 

Horn med ost og skinke

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 21:05:35