Klar bidos

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Oppskrift på en litt mer moderne utgave av klassisk bidos, den samiske retten med masse god kraft og gode grønnsaker.

Ingredienser

  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l vann
  • 12 stk løk
  • 4 stk potet
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk gulrot
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
266kcal
Fett
4.9g
Protein
48g
Karbohydrater
11.4g
Jern
8.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
  2. La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.