Kjøttsuppe med havregryn

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En deilig, mettende suppe med reinsdyrkjøtt til kalde kvelder. Suppen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene kan få utvikle seg.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
  • 112 l vann
  • 3 ts salt
  • 100 g bacon , helt stykke eller i terninger
  • 3 stk gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 200 g potet
  • 12 dl havregryn
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann, ha i salt og legg i kjøttet. La det småkoke (syde) sammen med baconterningene ca. 1 time eller til det mørt. Skum godt underveis.
  2.  Skrell grønnsakene og potetene og skjær dem i terninger.
  3.  Tilsett grønnsaker og havregryn når kjøttet er mørt. Kok til grønnsakene er møre og suppen jevner seg litt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne denne suppen med flatbrød eller lefse til. Noen liker også å ha litt rømme til.

PS: Suppen skal ikke være tykk ved servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.