Vietnamesisk vårsuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Vietnamesisk mat er lett og lage, men samtidig full av smak. Alle ingrediensene legges rett i suppeskålen før varm kraft helles over, dermed er retten klar.

Ingredienser

  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 100 g bønnespirer
  • 12 stk rødløk , i tynne strimler
  • 2 stk vårløk , finsnittet
  • 1 stk gulrot i tynne staver
  • 2 ss peanøtter ,finhakket
  • 2 ss thaibasilikum , hakket
  • 2 ss frisk koriander , hakket
  • 100 g risnudler
  • 12 stk rød chili , finhakket
  • 1 l oksekraft eller utblandet buljong
Vis næringsinnhold
Energi
221kcal
Fett
3.9g
Protein
20g
Karbohydrat
26.4 g
Jern
4.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skjær ytrefilet av storfe i tynne skiver.

Kjøttet er lettere å skjære i tynne skiver om det har ligget 1-2 timer i fryseren først.

2. Fordel grønnsaker lagvis i suppeskåler og trø over hakket peanøtt, basilikum og koriander.

Kutt grønnsakene i tynne skiver, bruk gjerne en potetskreller for å få tynne skiver med gulrot

3. Kok risnudler etter anvisning på pakken.

4. Varm opp oksekraft, ha i chili og kok i 5 minutter.

5. Legg i kokte nudler og tynne kjøttskiver i bollene og hell over den varme suppen.
Om du vil ha kjøttet helt gjennomstekt legges det i kraften rett før det skal helles over i suppeskålene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.