Hot hverdagssuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne suppen er en smaksrik opplevelse. Kokos og karri spiller godt sammen, og den herlige smaken gir tankene dine en eksotisk flukt i hverdagen.

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje

  • 2 stk gulrot , i skiver
  • 1 stk løk , delt i biter
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 boks hermetiske tomater , grovhakket
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 712 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss rød karripasta

  • 4 stk grovt rundstykke
Vis næringsinnhold
Energi
508kcal
Fett
18.4g
Protein
34.6g
Karbohydrater
49.4g
Jern
6.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: svinekjøtt i strimler, salt, pepper, olje, gulrot, løk, hermetiske kikerter, hermetiske tomater, kokosmelk, hønsebuljong, rød karripasta og grove rundstykker.

 

Slik gjør du: 

1. Rens løk og skrell gulrot. Kutt dem i terninger. Varm olje i en kjele, ha i grønnsakene og fres et par minutter til løken er blank.

2. Ha karripasta i sammen med grønnsakene og fres dem i ytterlige 2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk, og kok opp. 

3. Ha i hermetisk tomat, og buljong. Kok i 15 minutter.

4. Brun kjøttet i flere omganger i en varm panne med litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og sett det til side. 

5. Kjør suppen jevn med en stavmikser.

Blir suppen for tykk kan du eventuelt spe med litt buljong.

6. Hell væsken av kikertene og skyll dem godt i kaldt vann.

Tilsett kjøtt og kikerter i suppen rett før servering, og server med grove rundstykker til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.