Agurksuppe med urter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak. 

Ingredienser

  • 2 stk agurk
  • 112 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 stilker frisk dill
  • 2 stilker frisk persille
  • 2 stilker frisk mynte
  • 4 ss virgin olivenolje
  • saften av 12 stk sitron
  • 12 ts salt , gjerne urtesalt
  • 14 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 12 stk rødløk
  • 14 stk agurk
  • 1 stilk frisk dill
  • 1 ss virgin olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
172kcal
Fett
14.7g
Protein
4.3g
Karbohydrater
5.3g
Jern
0.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær av topp og bunn på agurken og skrell av det meste av skallet. Del agurken i grove biter. Plukk blader av urtestilkene. Kjør agurk, yoghurt, hvitløk, urter og olivenolje i hurtigmikser/blender til du har en helt glatt suppe. Du kan eventuelt sile suppen gjennom en fin sil for å få den helt jevn. Sett suppen kaldt til den skal serveres – den vil utvikle mer smak om den får stå noen timer.
  2. Skrell agurk, del den i to og fjern kjernene. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløk.
  3. Ta suppen ut av kjøleskapet og visp inn sitronsaft. Juster smaken med mer salt og pepper om nødvendig.
  4. Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.
Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.