Kantarellsuppe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Ingredienser

  • 550 g fersk kantarell , eller 300 g forvellede/hermetiserte
  • 2 ss smør
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Du trenger også:

  • 2 kvister frisk timian til pynt
  • 4 skiver landbrød

Slik gjør du

1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. For hermetisk sopp: ta vare på væsken og erstatt noe av buljongen med denne. Plukk ut noen av de fineste soppene, som brukes til pynt på suppa. 

Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme.

2. Ha halvparten av smøret i kjelen og fres løken 2-3 minutter. Tilsett løk og hvitløk og fres videre til løken begynner å få farge. Ha i timian og hvitvin og la hvitvinen koke inn til det halve. 

3. Tilsett vann, buljongterning og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper. 

4. Stek de små, pene soppene i litt smør og krydre med salt og pepper. 

5. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og fordel den stekte soppen på toppen. Pynt med litt frisk timian.

Server rykende varm, gjerne med fersk, godt brød ved siden av. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.