Løksuppe med kylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Forskere hevder at løk har mange gode egenskaper for helsa vår, og i så måte kan man vel påstå at denne suppa har helse i hver dråpe. Uansett er den uimotståelig god!

Ingredienser

  • 12 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 5 stk løk i skiver
  • 3 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 4 båt finhakket hvitløk
  • 3 stilk frisk timian
  • 2 dl hvitvin
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Rens grillet kylling fri for skinn og bein. Del kyllingen i biter og sett til side. 

2. Skrell løk og skjær i tynne skiver.

3. Smelt smør i en kasserolle og fres løken blank.

4. Ha i sukker, hvitløk og timian, og fres videre under stadig omrøring til løken er gyllen. Tilsett vin og kraft.

5. Kok opp, senk varmen, og la suppen småkoke under lokk, i ca. 25 minutter. Legg i kyllingbitene og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med flatbrød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.