Klar fiskesuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne fiskesuppen passer perfekt når du har flere retter på menyen. Og kanskje er den også prikken over i`en på en varm sommerdag, når den kremede varianten kan føles noe tung.

Ingredienser

  • 400 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 4 stk gulrot i skiver
  • 3 stk sjalottløk
  • 100 g sukkererter , delt i to på langs
  • 14 stk rød chili
  • 2 ss smør eller olje til steking
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 l fiskekraft
  • 100 g reker
  • 8 stk rød cherrytomat
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Kok opp fiskekraft.
  2. Stek gulrøtter, sjalottløk, sukkererter og chili i en gryte til det er blankt.
  3. Ha i ingefær, hell på fiskekraften og la det koke i ca. 3 minutter.
  4. Legg i fisk og tomater, og la det trekke i 2-3 minutter til fiskebitene er ferdige. Smak til med salt og pepper.
  5. Ha pillede reker i tallerkenene, ha i suppe og dryss over finhakket dill før servering.

 

Server gjerne med flatbrød og smør.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.