Hummersuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter.

Ingredienser

  • 2 stk levende eller ferdig kokt hummer
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stilk frisk timian
  • 7 stk hel pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl hvitvin
  • 7 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 3 dl kremfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts kajennepepper
  • 2 plate butterdeig
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.
  2. Hvis du har kjøpt fersk levende hummer, ha salt og 2/3 av dillen i rikelig vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter. Ta opp hummerne og avkjøl dem. Har du kjøpt frossen ferdigkokt hummer, hopp over dette punktet, men ta da dillen med under punkt fire.
  3. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.
  4. Legg de lettknuste skallene i en gryte.Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. La det surre i 1 minuttt under omrøring. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 minutter.
  5. Skjær butterdeigplatene i trekanter. Pensl dem med egg og stek på 210 °C til de er hevet og gyllenbrune (ca. 8 minutter).
  6. Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Smak til med krydder og varm opp suppen. Fordel hummerkjøttet i skåler og hell over suppen.

 

Pynt med dill. Server med butterdeigtrekanter til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.