Elggulasj

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.

Ingredienser

  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ts karve
  • 1 ts malt merian
  • 2 ss margarin til steking
  • 100 g bacon
  • 2 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 stk rød paprika
  • 1 skive sellerirot
  • 4 stk potet

Slik gjør du

  1. Brun bacon i terninger, hakk løk og finhakk hvitløk. Brun det lett i en i en kjele. Ta det ut.
  2. Bland sammen paprikapulver, hvetemel, salt, pepper, støtt karve og merian. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm, og vend disse i mel- og krydderblandingen.
  3. Brun kjøttet, ha i bacon, løk, tomatpuré, sukker og laurbærblad. Hell på kraft og kok opp. La suppa trekke 10-15 minutter.
  4. Skrell potet og sellerirot og del i små terninger. Del paprika i biter, og tilsett grønnsakene i suppa. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Smak til suppa med eventuelt mer krydder.

 Server elggulasj med brød.

Tips: Bruk en morter til å støte karven med.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.