Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Gulrotsuppe er en sunn og fargerik suppe med mye smak. Både barna og de voksne elsker den. Suppa er også en perfekt rett å varme seg på i vinterkulden.  

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ss olje , til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 112 kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk løk
  • 115 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl kesam original, 8 % eller mager
  • 12 stk purre
  • 1 ss olje , til steking
Vis næringsinnhold
Energi
361kcal
Fett
65g
Protein
24.4g
Karbohydrater
44g
Jern
6.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: strimlet svinekjøtt, gulrot, potet, løk, purre, kjøttbuljong (utblandet), kesam, olje, salt og pepper.  

1. Skrell gulrot og potet. Skjær potetene i store terninger, og 2/3 av gulrøttene i grove biter. Legg grønnsakene i en bolle med kaldt vann. 

2. Rens løk og del den i båter. Surr løken i en gryte med litt olje til den blir blank.

3. Hell av vannet på grønnsakene, og ha dem over i gryten sammen med løken. Fres det hele et par minutter.  

4. Hell på kjøttbuljong og la det koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene og purreløk i tynne skiver. 

5. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor.

6. Kok opp suppen. Ha i purre og resten av gulrøttene. La det koke i 5 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og kesam. 

Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.

7. Stek strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Legg kjøttet i suppen rett før servering, eller anrett suppen i dype skåler og legg kjøttet på toppen. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.