Blomkålsuppe

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • 12 stk finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 dl helmelk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 6 skive bacon , i små strimler
  • 2 stk vårløk , i tynne skiver

  • 4 skive grovt brød

Slik gjør du

1. Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre. 

2. Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraiche for en fyldigere suppe. Revet parmesan smaker også utmerket til.

3. Stek bacon sprøtt i en stekepanne, vend inn vårløk og stek et minutt til vårløken er mør.

4. Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Pynt med bacon og vårløk.

Server suppen med grove minibaguetter, eller hjemmelagde krutonger.

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage blomkålsuppe.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.