Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du lyst på noe som er sunt, og samtidig forholdsvis raskt å lage? Da bør du prøve denne gode oppskriften på varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt.

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré , liten à 120 g
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 5 dl vann
  • 212 dl fullkornsbulgur
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ts sukker

  • ca. 120 g babyspinat
Vis næringsinnhold
Energi
325kcal
Fett
9g
Protein
27.8g
Karbohydrater
30.4g
Jern
2.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du


Du trenger: svinekjøtt i strimler, olje, salt, pepper, sukker, løk, hvitløk, tomatpuré, fullkornsbulgur, vann, hønsebuljongterning og frisk spinat.

1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.

2 Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha på tomatpuré, og fres det hele til råsmaken i tomatpuréen  er borte, ca. 2 minutter. Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.

3. Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken). Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. 

Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket. Smaken kan minne om hasselnøtter. Du kan kjøpe bulgur i de fleste velassorterte dagligvareforretninger.

Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.